Vrugte Rol – Droog van vrugte


Source Unknown

Source Unknown

Warm the fruit in a pot on the stove and mix it into a puree. If there are seeds in the puree you can pour it into a sieve to get the seeds out (I didn’t).

Spread the puree on a oil-sprayed silpat baking mat  or parchment paper (BE SURE to spray! If you don’t it will stick!). 1 1/2 cup of fruit puree is enough for 1 baking sheet, and put in the oven on 60°C (or as low as your oven can go. )Leave the oven door open a little bit to let the moisture out.

They are done when the puree isn’t sticky anymore, you normally need between 5-8 hours depending on the oven and your fruit choices. (If you live in a warm climate, you can just leave the pan in the sun for the day).

Use a sharp knife or pizza cutter to cut them and roll them with wax or parchment paper when they are still warm. Enjoy this healthy alternative.

Mariska Kedas Moore

DROOG VAN VRUGTE

Appel, Kweper, Peer of Perske Smeer

 

  • Kies mooi ryp vrugte. Skil dit en maal dit fyn.

 


  • Plaas in `n kastrol met net `n klein hoeveelheid water, net genoeg dat dit nie aanbrand nie. Kook dit stadig tot dit sag is. Roer af en toe. Haal af en voeg `n kein hoeveelheid suiker by, maar moet nie die mengsel te soet maak nie. Roer dit tot die suiker opgelos is en kook saggies verder tot dit dik is. Gooi dit uit op plastiek materiaal wat met olie gesmeer is. Sprei dit dun uit. 
    Laat in die son droog word. 
    Rol dit op in rolletjies wanneer dit droog is. Dit sal 2 tot 3 dae neem om heeltemal droog te word.
  • Maklike vrugterolle 
    Lekker maklike vrugterolle. kan vye, appelkose, perskes en koejawels gebruik. skil vrugte af maar appelkose kan net so bly, haal pitte uit. vrugte moet nie te pap en ryp wees ni. vat soveel bewerkte vrugte wat n 5 liter emmer hoog vol maak. Kook dit in water tot sag maar nie pap is ni, vuurhoutjie moet maklik in steek as so wil toets. Gooi water af en gooi vrugte in voedselverwerker tot vrugte als fyn is. Gooi in groot skottel en voeg 1k suiker by as verkies, en ook 2 pakkies van 80 gram pynappeljelly en 1 pakkie van 80 gram lemoenjelly net so droog by vrugte. roer tot jelly en suiker opgelos en goed deur gemeng is met vrugte. Spuit teels of skinkborde goed met spray en cook en smeer vrugte daarop. teels werk makliker. sit waaiers op sodat die wind oor alle teels waai. sal so 2 dae vat as warm dae is om droog te word. maak vrugtepunte los met mes, trek af en rol op. vries ook baie goed as in plastieksakkies sit. net 1 wenk,koejawels moet jul liewer deur sif gooi om pitte uit te kry want pitte raak te hard voor smeer op teels. hoop jul gaan dit maak en geniet. hardste werk is skil van vrugte. as vye bewerk gebruik handskoene want witsap van vye vreet hande stukkend.

Comment here!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s